Friday, July 26, 2013

My Second Miso Making 2回目の味噌作り

July 26th, 2013 
2013年7月26日の様子

Last summer, I made miso for the first time (here is a blog entry about it). A year later, I used it up, so I made my second miso this summer. This time, I used only a half of each ingredient (because otherwise I won't have space to store them.)

I loved the feeling I felt when I was mixing rice kouji (malted rice) and soybeans. It was a texture of happiness.

July 28th, 2013 
2013年7月28日の様子

昨年の夏に始めて味噌を作ったのですが(その時のことはここに)、そのお味噌が丁度1年後に使い終わったので、また今年の夏に二回目の味噌作りをしました。今年は昨年の半分の量でやりました。(置き場所に困るので。)

米麹と大豆を混ぜ合わせるときの手に伝わってくる感触が、何だか幸せを感じさせてくれました。

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